Каква е повърхността, която се предлага в тръбата от неръждаема стомана?

Какъв е повърхностен завършек в тръби от неръждаема стомана?

Има много различни видове повърхностни покрития в тръби от неръждаема стомана. Някои от тях произхождат от мелницата, но много от тях се полагат по-късно по време на обработката, например полирани, изгладени, запечатани, гравирани и оцветени покрития. В тази статия сме събрали списък на мелницата, налична в тръбата от неръждаема стомана:

 

Most common surface finishes.jpg

1D

Горещо валцувани, термично обработени, кисели. Най-често срещаното горещо валцован край. Не отразяваща, груба повърхност. Обикновено не се използва за декоративни приложения

Студено валцовано, термично обработено, нарязано, щипка премина. Най-често срещаната студена валцована мелница. Слабо сиво леко отразяващо покритие. Може да се използва в това състояние или често е отправна точка за широк спектър от полирани покрития.

2D

Студено валцувани, термично обработени, кисели.

2H

Работа, заздравена от валцуване, за да се подобри нивото на якост Различни граници на якост на опън или 0,2% са дадени в EN 10088-2 до 1300 МРа и 1100 МРа съответно в зависимост от степента

2Q

Студено валцовано втвърдено и закалено. Отнася се за мартензитни стомани, които реагират на този вид топлинна обработка.

Студено валцовано и ярко темперирано, все още познато като BA. Ярко отразяващо покритие. Може да се използва в това състояние или като начална точка за полиране или други повърхностни обработки, напр. Оцветяване

Special Finishes.jpg

(В кодовете по-долу "1" се отнася до началната точка на горещо валцувана и "2" при студено валцуване)

1G или 2G

Ground. Относително груба повърхност. Еднопосочното. Може да се определи степента на полиране или повърхностна грапавост

1J или 2J

Матирано или тъпо полирано. По-гладко от 1G / 2G. Може да се определи степента на полиране или повърхностна грапавост

1K или 2K

Сатен лак. Подобно на 1J / 2J, но с максимална зададена стойност Ra 0,5 микрона. Обикновено се постига с полировъчни колани SiC. Алуминиевите колани са силно обезсърчени за това покритие, тъй като това ще има пагубен ефект върху устойчивостта на корозия. Препоръчва се за външни архитектурни и крайбрежни среди, където яркият лак (1P / 2P) не е приемлив.

1Р или 2Р

Ярък полиран. Не насочен, отразяващ. Може да определи максималната грапавост на повърхността. Най-добра повърхност за корозионна устойчивост.

2L

Оцветява се чрез химически процес, за да сгъсти пасивния слой и да предизвика цветове на смущения. Възможна е широка гама от цветове.

1М или 2М

Patterned. Едната повърхност е плоска.

1S или 2S

Повърхностно покритие, напр. С калай = покритие с терне

2W

Гофрирана. Подобно на шарката, но двете повърхности са засегнати

 

В Shew-E стоманени тръби Лимитед " , ние доставяме тръба от неръждаема стомана, точно до вашите specifications.If търсите за 2B тръба от неръждаема стомана или p olished безшевни или заварени тръби от неръждаема стомана   , свържете се с нас днес.