Какво е предимството на Титан тръби в сравнение с тръби от неръждаема стомана?

Какво е предимството на Титан тръби в сравнение с тръби от неръждаема стомана?

 

Титан тръби е висока якост и ниска плътност метал, много добре е подходяща за приложения, където тегло и здравина са критично, като тези в космическата, автомобилната и военна и отбранителна промишленост.

Тръби от неръждаема стоманае силно корозионно устойчиви, защита срещу високи температури и естетичен външен вид. Неръждаема стомана също се използва за широк кръг на структурните цели и приложение със своите отлични заваряемост и пригодност за машинна обработка. Тук ние ще обсъдим на разликата междуТитан тръби и тръби от неръждаема стоманаКогато се използва за промишлено приложение.

 

Тегло и спестяване на пространство

Титан е около 45 % по-леки от стомана. Друга разлика е способността на Титан да издържат на висока температура без всяко намаляване на теглото.


По-висока твърдост и якост на опън

В 4.54 грама на кубичен сантиметър Титан е около 56 % като гъста като стомана. Когато Кислородът се абсорбира в повърхността на Титан, когато метала се втвърдява, то може значително да увеличи твърдостта на повърхностния слой.

Титан и неговите сплави имат якост на опън, която работи от 20 000 psi до над 200 000 psi. Търговски клас Титан е обикновено около 63000 psi. -Меката длъжността на търговски чист Титан е около 240 МРа, а високоякостни сплави може да отиде по-висока от 1400 MPa.


По-сложни приложения

Биосъвместим and nontoxic, Титан тръби често се използва в по-трудна, сложни приложения, като хирургически инструменти и ортопедични имплантанти. Титаниума високо съотношение на якост към плътност и висока устойчивост на корозия го правят идеален за чувствителните военни и космическата приложения, включително критични структурни проекти, защитни стени, изпускателните тръби и колесник.

 

ПОКАЖА-Eпредлага широка гама от висококачествени търговски чистASTM B388/ИАНМСП SB388 клас 2безшевни & заварени титаниеви тръба. Повече информация, имейл, за да ни >>info@shew-esteelpipe.com