Какъв материал обикновено се използва в водопроводната тръба на слънчевия бойлер

Какъв материал обикновено се използва в тръбите за водопровод на слънчевия бойлер

Plumbing Pipe of solar water heater.jpg

Природата ни осигурява либерални количества енергия. Слънцето е само един източник. Соларният бойлер събира енергията от слънцето, за да загрява въздуха или течността. Въздухът или флуидът след това предават слънчевата топлина директно или индиректно на водоснабдяването. Технологиите за слънчево затопляне на вода са прост, надежден и рентабилен метод за извличане на енергия от слънцето, за да се осигурят енергийните нужди на домовете.

● ТРЪБОПРОВОД

● PAP PIPE

● PPR PIPE

● ТРЪБА ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА

PEX означава напречно свързан полиетилен или XLPE1. PEX обикновено се използва за топла и студена вода в домовете и за хидравлични отоплителни системи (като лъчисто подово покритие) поради своята устойчивост на топли и студени температури. PEX се използва широко заради конкурентните цени, лекотата на използване и дългите ролки на тръбопроводите, които могат да се поставят. PEX може да се свърже по много различни начини, включително фитинги с притискане и специални PEX инструменти, стави.  


PAP тръба, известна още като перфорирана алуминиева тръба или PEX-AL-PEX тръба. Е петслойна тръба, съставена от пластмаса, лепило и алуминий. ПАП тръбите имат свойства на разширение, подобни на медта.

Предимства: цената е по-евтино, може да бъде произволен извит лък, гладка повърхност, конструкцията е удобно.

Недостатъци: лесен за стареене, използването на скрити неприятности е много, използването на фиксиран брой на годината е кратък, практиката е доказала, че в употребата на една година по-късно, флууд течове съвместно изтичане изглежда лесно.

 

PPR тръба, тръба от полипропилен произволен съполимер (полипропилен случайни)

Като нов тип тръбен материал, тръбата PPR има уникално предимство. Може да се използва като тръба за студена вода, могат да се използват и тръби за гореща вода. ППР интерфейс с гореща технология, напълно интегрирана между тръбите заедно.

Предимство: умерена цена, стабилна производителност, топлоизолация, устойчивост на корозия, гладка вътрешна стена, безопасна и надеждна, не прониква, използва фиксиран брой на годината може да бъде до 50 години.

Недостатъци: по-високи технически изисквания за строителството, трябва да се използват специални инструменти и специалисти за извършване на строителството, за да се осигури безопасността на системата.

 

Тръбата от неръждаема стомана е скъп материал за тръбопроводи, особено след като медта е много по-подходящ избор. Една полезна характеристика е, че неръждаемата стомана е по-способна да издържи корозионната същност на солената вода върху други тръби и по тази причина често се използва в морска среда.

 

С подобряването на жизнения стандарт на хората и съзнанието за опазване на околната среда, безопасни и зелени тръби са все по-популярни сред хората и обществото. Композитните тръби имат както предимството на метала, така и на пластмасата, поради различния коефициент на разширение от тях, дълготрайното използване води до тръбния слой да причини скрити неприятности; Пластмасовите тръби, най-добрата изолация във всички тръби, поради това, че основните им съставки са полимер и може да са токсични, ако се използват за пряко пиене и ще причинят вреда на човешкото тяло. Неръждаемата стомана е първата селекция, използвана за сгъване на тръби на слънчевия бойлер, поради висока якост, устойчивост на корозия, гладък и деликатен външен вид, здравословно увреждане и дълъг живот. Раждането на тънкостенните тръби от неръждаема стомана създаде благоприятни условия За неръждаема стомана, за да влезе в жилищния пазар.През последните години, с елегантен външен вид и отлично представяне, неръждаема стомана тръба ще бъде последна тенденция за развитие на слънчева бойлер.

 

Като доставчици на тръби от неръждаема стомана SHEW-E STEEL PIPE е специализирана в безшевни тръби от неръждаема стомана и заварени тръби от неръждаема стомана съгласно стандартите JIS и ASTM, особено TP 304 И TP 316 . Ние също можем да предоставим на клиентите продукти на базата на техническите им изисквания.Продайте електронна поща на адрес: info@shew-esteelpipe.com Да научите повече!