САЩ пускат търговска сонда в студено изтеглена стоманена тръба от Китай

САЩ пуска търговска сонда в студено изтеглена стоманена тръба от Китай


Отделът за търговия на САЩ във Вашингтон започна антидъмпингово мито и разследване за изравнително мито срещу вноса на механично изтеглени тръби от Китай, Германия, Индия, Италия, Република Корея и Швейцария.

Разследванията са в отговор на искане от петима производители на стоманени тръбни изделия в САЩ. Те твърдят, че производителите във всяка от тези шест държави са изнасяли на пазара на САЩ механични тръби, изтеглени на студено, с маржове вариращи от 12% до 209,06%.

Те също така твърдяха, че правителствата на Китай и Индия предоставят неправилни субсидии на производителите на студено изтегляни механични тръби.

Това е третото разследване на САЩ за чуждестранни продукти, водени от "направени в Китай" през тези две седмици, което е и китайският износ на стоки за САЩ от правителството на Тръмп за първи път.

 

Американската комисия по международна търговия (ITC), друга търговска власт в САЩ, трябва да направи предварителните си разследвания около 5 юни.

Сондата ще продължи, ако ITC определи, че има разумно показание, че вносът на студено изтеглени механични тръби от тези страни сериозно уврежда или застрашава местната промишленост на Съединените щати.

 

Студената механична тръба е вид стоманена тръба с кръгла форма на напречното сечение, която е била изтеглена в студено състояние или по друг начин е завършена в студено състояние по начин, който води до промяна в диаметъра или дебелината на стената на тръбата. Последната година вносът На студено изтегляните механични тръби от Китай се оценяват на около 29,4 млн. Долара, според отдела.

 

Китайското министерство на търговията продължава да настоява Вашингтон да спазва ангажимента си срещу протекционизма и да спомогне за поддържането на свободна, отворена и справедлива международна търговска среда.