Практическото приложение на титаниевите тръби, използвани в електроцентралата

Практическото приложение на титаниевите тръби, използвани в електроцентралата

Titanium tubing used in power plant.jpg


В котела за ядрен реактор има много супер алуминиеви сплави. Monel 400, Inconel 600 и Incoloy 800 са използвани в тръбопроводите за парогенератори в атомната електроцентрала. Драматичните характеристики на тетаниума го правят подходящ за още повече приложения. Превъзходното съотношение между тегло и тегло го прави ценен за употреба във военната и търговската авионика; напредъкът на сплавите е довел до използването му в областта на биомедицинското инженерство и неговият висок индекс на желание е довел до широко използване в производството на електроенергия, химическата и индустриалната преработвателна индустрия и други приложения, при които както устойчивостта, така и корозионната устойчивост са желателни.От 1972 г., кондензаторите на повърхността на електроцентралата са осигурявали услуги без корозия.

 

В началото на 70-те години на миналия век Американската електроцентрала поемаше безпрецедентния риск от инсталирането на титанови тръби от степен 2 в техните повърхностни кондензатори. Това са може би първите пълни повърхностни кондензатори на електроцентрала, които някога са били обработени с помощта на титан от степен 2. Съществата извършват няколко години независими тестове на място на титан срещу конкурентни тръбни материали - включително цветни метали, тръби от неръждаема стомана, титан Gr. 2 тръби за използване в техните еднократни охладителни системи, като се използва балканска вода, морска вода или комбинация от двете за охлаждане на кондензатора.

Сега неръждаема стомана и титан за определени условия на работа се броят за повечето от проектите, с няколко предимства. И двата теста установиха, че титанът е единственият материал, който остава напълно незасегнат в тези враждебни среди.

1.Повишете надеждността

По-специално титанът може да доведе до големи подобрения, като по-високи скорости на водата, които насърчават по-добри топлинни коефициенти, отлична устойчивост на абразия, ерозия и корозия, като по този начин подобряват устойчивостта на замърсяване;

2.Още икономически ефективни решения

Първата инвестиция е по-висока, но парите се спестяват от разходите за поддръжка и надеждността на материала.

От първите два проекта няколко американски растения са избрали титан Gr. 2 тръби като материал за смекчаване на проблема с кондензатора и свързаните с него неизправности в тръбите на котела. Всъщност повече от 600 милиона фута заварени титанови тръби са инсталирани без едно докладвано корозионно събитие. Това е изключителен запис.


Производството на титанови тръби се е развило значително през последните 20 години. Тръбите са предимно заварени тръби от ASTM SB 338 степен 2, направени на непрекъсната производствена линия. Всички производствени операции (заваряване, закаляване, безразрушително изпитване) са напълно автоматизирани за производство на висококачествени тръби в големи количества. Всички заварени или безшевни титан тръби, търговски чиста или титан сплав тръби, обадете ни + 86-029-89104895 или имейл info@shew-esteelpipe.com

 

 

Референция: http://www.powermag.com/titanium-tubing-still-going-strong-after-40-years/