Различните между тръбите и тръбите

  При проектирането на газови тръби често използвахме тръби и тръби, каква е разликата между тях?

Тръба и тръба

Според американските национални стандарти ASME B31.1-2004 описва разликата между Pipe и Tube по този начин : " тръба и тръба: основната разлика между тръбата и тръбата е размерът на стандарта, на който всеки е произведен. " При Инженеринг диаметърът на тръбата по-малък от 6" обикновено се отнася до тръбата, използвайки стандартите ASTM A269 за външен диаметър WT (Wall Thickness) и тръба, използвайки стандартите ASTM A312 за SN (Schedule Numbers) WT.


Ето основните разлики между тръбите и тръбите.

1, различна форма

Тръбите могат да бъдат в различни форми като квадратни, правоъгълни и цилиндрични. Тръбата е винаги цилиндрична или кръгла.

2, Различна твърдост

Докато твърдите тръби се използват често при структурни приложения, медните и месингови тръби могат да бъдат доста гъвкави. Тръбите обикновено са винаги твърди и устойчиви на огъване.

3, Различна класификация

Когато става дума за класификация, тръбите използват график и номинален диаметър. Например, една тръба може да има номинален диаметър 250 мм и график от 80. Тръбите се класифицират по външния диаметър на измерване и дебелина. Медна тръба, например, може да бъде 10 mm с дебелина 2 mm.

4, Различни използващи среда

Тръбите са подходящи за по-големи приложения с размери, които варират от половин инч до няколко фута. Тръбите обикновено се използват в приложения, които изискват по-малки диаметри. Докато 10-инчовите тръби са често срещани, рядко срещате 10-инчова тръба.

5, Различни изисквания

Тръбите често се използват в приложения, които изискват точни външни диаметри, като например охладителните тръби, тръбите на топлообменника и тръбите на котела. Тръбите имат гравитационно налягане и са график, поради което те често се използват за транспортиране на течности, които трябва да се съхраняват.

6, различен начин за свързване

Свързването на тръбите е по-трудоемко, тъй като изисква заваряване, резби или фланци. Тръбите могат да се свързват бързо и лесно с изгаряне, спояване или съединители, но поради тази причина те не предлагат същата стабилност.


Моля, изпратете имейл до: info@shew-esteelpipe.com   Да научите повече!