Стоманени структурни тръби за система за сервоуправление


power steering sys

Системата на сервоусилвателя е захранваща система, която се използва както от механична, така и от мощност на двигателя. Като важна част от автомобила, системата за управление на автомобила е ключов механизъм, който определя активната безопасност на автомобила. Той премина през три основни етапа на развитие: механична кормилна система, хидравлична система за сервоуправление и електрически сервоусилвател. Тежките превозни средства и напредналите леки автомобили се нуждаят от общия брой завъртания на волана не повече от пет оборота, работният въртящ момент е по-малък от 29N.m, така че комплектът на устройството за подпомагане на управлението се добавя, за да представлява системата на сервоусилвателя, базирана на механична кормилна система.

 

power steering


Автомобилната кормилна система може да се състои от кормилна уредба и кормилна тръбна линия с различни функции, включително хидравличен сервоусилвател (HPS) и електрически сервоусилвател (EPS), които са важни части от автомобилната енергийна система и по-голямата част от използваната стоманена тръба в автомобила. Цилиндърът на хидравличния сервомеханизъм се състои от прецизна стоманена тръба , която е една от най-важните части. Хидравличният цилиндър е лявото / дясното уплътнение, което поддържа буталото и осигурява захранване чрез хидравличното масло. Релсовият вал е един от компонентите на електроуредите на кормилната уредба. Основните компоненти на кормилната тръбна верига включват горен и долен кормилен вал (вътрешен и външен тръбен шнур) и кормилна тръбопроводна колона, която се нуждае от структурна стоманена тръба. Автомобилната кормилна система е основното приложение на механична и структурна стоманена тръба.

 

aoto steering system

Конструкционните стоманени тръби, използвани в системата на сервоусилвателя, изискват високо налягане и дълготрайно корозивно свойство, понякога толерансите и външният вид са по-малко важни. Обикновеният въглерод и специфицираната легирана стомана се използва като най-често използвания материал за структурно приложение, който включва GB10、20、35、45、16Mn ST ASTM A519 1020 ST ASTM A519 1045 M ASTM A519 1541; EN 10297-1 E275 10 EN 10297-1 E315 10 EN 10297-1 34CrMo4 10 EN 10297-1 42CrMo4 、 JIS G3445 STKM13A G JIS G3445 STKM13B и т.н.

 

Благодарение на зрялата технология на хидравличната система за сервоуправление, която може да осигури по-голяма мощност на манипулиране на волана, тя все още се използва от повечето пътнически автомобили и търговски превозни средства, особено икономически пътнически превозни средства и тежкотоварни автомобили. SHEW-E STEEL PIPE разполага с пълна гама от заварени и безшевни спирачни тръби. Всички тръби са произведени със строг процес и в съответствие с националните и международни стандарти.