Някои проблем за 4130 хром-молибденова стомана заваряване

Поради своята висока ударна якост и ниска разтегливост 4130 Cr-Mo стомана се използва широко в спортна екипировка като проби, самолети, състезателни коли рамки, рамки за анти-рол, Дюн негодници, велосипеди и мотоциклети. Волфрам заваряване (GTAW) може да се използва за заваряване стомана 4130 CrMo лесно. По-долу са най-честите проблеми на 4130 хром-Молибденови материали, използване на аргон електродъгово заваряване. Специфичната ситуация трябва да се оценяват според practicle приложението.

 

Q: мога 4130 хром-Молибденови материали бъдат заварени от аргон електродъгово заваряване?

A: да, аргон електродъгово заваряване на 4130 хром-Молибденови материали е бил използван в космическата област в продължение на много години. Както при всички welddings аргон електродъгово заваряване изисква разумни процедури и техники. Замърсявания и петна по повърхността на стоманена тръба трябва да се почистват със средна шкурка и ацетон и бодил и ъгъл съвети трябва да бъдат polishedto да по-добро заваряване повърхността.

 

Q:does нужда подгряване?

А: части от тънкостенни тръби (дебелина, по-малко от 0.12 "или 3mm) като цяло не се нуждаят от подгряване температура около 149-204℃ за постигане на желания ефект. Но преди заваряване, самата стоманена тръба не трябва да бъде по-ниска от на стайна температура от около 21 ℃。

 

Q: какъв вид на тел трябва да се използва?

О: има много опции за Заваръчна тел, но идеалното един е er80s-d2 които заваряване здравина е основно до силата на самия 4130 материал. Също така може да се счита Er70s-2, с леко по-слаб интензитет, но по-добра пластичност. Обаче чрез разумни структурни дизайн (например добавяне арматура или подкрепящи тръби), многоточково подкрепа и по-дълги шевове може да компенсира за недостатъчна здравина на тел, самата.

 

Q:Why е заваряване тел, изработена от 4130 не препоръчва?

A: 4130 тел обикновено се използва за детайла, които ще бъдат подложени на топлинна обработка в задния проход. Поради своята висока твърдост и бедни пластичност не се препоръчва за използване в спортна екипировка, като самолети, състезателни рамки и акробатика рамки. Някои заварчици употреба аустенитна неръждаема тел за заваряване4130 стоманени тръбикато 310 и 312 от неръждаема стомана, заваръчни телове. Други марки от неръждаема стомана може да доведе до напукване и Заваръчна тел от неръждаема стомана е обикновено по-скъпо.

 

Q:does 4130 стоманена тръба нужда термична обработка за премахване на стреса след заваряване?

О: като цяло, тънкостенни тръби не трябва да се де-подчерта и материал с дебелина на стената на повече от 0,12 "или 3 мм е най-добре да се направи топлинна обработка след заваряване. Оптималната температура за холендрови, лечението е 593 ℃. Неутрален пламък на кислород и ацетилен може да се използва за отопление, които трябва да бъдат преместени за избягване на прегряване.

 

Q:does материал заваряване трябва обратно газ защита?

A: обикновено не е необходимо да заварка на бек газовата щит, въпреки че някои заварчици да направите това, на бек газовата щит не е зле за заваряване и за някои заварки ще се подобри качеството на заваряване на топчета.

 

Q:can заварени детайла да угасне?

О: не, бързо утоляване на заваръчни детайли може да предизвика много проблеми, като счупвания или пукнатини ламинарен. Уверете се, че детайла се охлажда естествено.