SA335 P92 Анализ на заваряемостта на стоманата

SA335 P92 анализ за заваряване на стомана

 

Разработена в Япония през 1990 г. и известна още като NF 616, P92 стоманата е нова стомана, която се развива чрез добавяне на W елемент, като в същото време се намалява съдържанието на МО на базата на P91 стомана. SA335-P92 стоманата се превърна в най-обещаващите материали, използвани в главната пара тръба за ултра суперкритични електроцентрали, работещи с изкопаеми горива. В процеса на подгряване, заваръчния ток, дебелината на междинния слой, широчината на заваръчния шев и последващата обработка на заваръчните шевове, заваряването на стоманата p91 е трудно и лесно се разпуква.


1. Чувствителността на заваръчните пукнатини е по-ниска от тази на традиционния ферит.

Предварителното загряване на P91 от стомана до 180 ° C може да доведе до нулева скорост на напукване, докато стоманата P22 трябва да бъде предварително загрята до 300 ° С.


2. P92 стоманата има очевидна навременност.

Гъвкавостта на P92 стоманата е намалена с 3000 часа. Работата с ударите на P92 стомана е намалена до около 70J от 220J преди ограничителния период. След ограничението от 3000 часа, тенденцията на влиянието да продължи да намалява не е очевидна и работата по въздействието ще бъде стабилна на ниво от 3000 часа. Навременността настъпва в диапазона от 550 ~ 650 ℃, което е просто температурен диапазон на работната температура. Основният материал има очевидната навременност, същата със заваръчния шев.


3. Здравината на спояващия шев е по-ниска от тази на основния метал.

Заваръчният шев е леярна структура, охлаждана от високотемпературно състояние на топене. Няма възможност да премине процеса TMCP (термично-механичен процес на контрол), зърното не се пречиства и Nb и другите микро легиращи елементи все още се сливат матрицата без пълно утаяване.


4. Заваръчното съединение е най-слабото звено, което влияе върху безопасността на работата на уреда.

Поради съдържанието на сплави с високо съдържание на сплав, стоманата P92 има големи технически трудности при заваряването, е лесно да има ниска сила на удара и продължителна работа на тип IV преждевременна повреда на лудостта в ставата. Ако качеството на заваряване не е гарантирано, P92 не може да изиграе най-голямо предимство и да застраши безопасността на работата на устройството.

 

Чрез анализа на проблемите при заваряването на тръби P92, трябва да предприемем някои ефективни мерки за контролиране на това:

(1) Стомана P92 трябва да бъде заварена с диаметър не по-голям от 3,2 mm, малък токов и тънкослоен многоканален заваръчен апарат;

(2) Различните заваръчни електроди се нуждаят от различни видове електроди заваряване обработка. Когато покриващия електрод е избрал за преход, трябва да обърнете специално внимание на управлението на тока и температурата между слоевете и внимателно да почистите всеки слой от заваръчното покритие, заваръчна шлака;

(3) Избягвайки топлинни загуби по време на топлинна обработка на тръби с тънки стени с голям диаметър, шевовете трябва да се разширят и удебелят, за да се увеличи изолационният обхват. И най-важното е, запечатайте отвора на тръбата.

 

P92 стоманата е един от важните материали, използвани в изграждането на съвременни енергийни блокове. Знаейки способността им за заваряване, като ни карат да знаем повече за практическото им приложение. Като доставчик и продавач на легирана стомана, приветстваме запитвания за износ на стоманени тръби ASTM A335 P91 , свържете се с нас за допълнителни данни.