Плюсовете и минусите на процеса на шлифоване при шлайфане

Хонирането е процесът на шлайфане на детайл с ниска скорост по време на въртене на хониращата глава или на заготовката и възвратно-постъпателно движение чрез използване на разширяващ се механизъм за притискане на редица петролен камък, инсталиран по обиколката на хониращата глава радиално към отвора на стената на тръбата (като показано на следната фигура). За да се намали влиянието на различното коаксиално завъртане между машинния инструмент и детайла върху точността на обработка на детайла, връзката между хониращата глава и шпиндела на машинния инструмент трябва да се ръководи от отвора на детайла. При хониране процесът на припокриване на контактните точки между камъна и стената на дупката се намесва и отрязва взаимно, така че повърхността на отвора да представлява пресичащ се спирален път за рязане. Тази не повтаряща се траектория изравнява възможността за точката на смущение, а закръглеността и цилиндричността на дупката и камъните непрекъснато се подобряват, а стойността на грапавостта на повърхността на стената на отвора непрекъснато намалява. Процесът на хониране е завършен след постигане на необходимата точност на размерите.

 

Honing process

Какви са предимствата на хонинга?

 1. Широк обхват на обработка.

  Процесът на хониране се използва главно във вътрешната повърхност на обработката на довършителни стоманени тръби, като отвора цилиндричен, стъпала, сляпо отвор и отвор за конус и др., Както и за равнина, сфера и образуване на повърхност и цилиндрична повърхност. Отвора на отвора от 1 ~ 1200 mm или по-голяма, дължината на отвора е 12000 mm. Процесът на хониране е подходящ за почти целия материал на детайла.

 2. Добро качество на повърхността

  След хониране вътрешната повърхност на тръбата е кръстосана, което е добре за съхранение на смазочно масло и поддържане на смазочно фолио. Освен това повърхността на стоманената тръба не води до изгаряния, пукнатини, разрушаване и твърд слой, тъй като силата на смилане и топлината на хониране е много малка, а скоростта й е няколко десети от общата скорост на смилане.

 3. Висока точност на обработка.

  При хониране на вътрешния отвор, закръглеността и цилиндричността могат да достигнат 0,005 ~ 0,01 mm, а стойността на грапавостта на повърхността Ra може да достигне 0,05 ~ 0,2m. Ефективността му на обработка е подобна на тази на шлайфане и може да замени част от процеса на смилане, но не може да подобри точността на позицията.

 4. Ниско изискване за прецизност на машинния инструмент.

  В допълнение към специализирани машини за хониране, той може да се използва и на стругове, на бормашини и на сондажни машини.


В процеса на хониране, недопустимо отклонение на размера на дупката, неправилно издигане на камъни, твърде ниска кръгова скорост и твърде висока възвратно-постъпателна скорост или други причини могат да доведат до недопустимо отклонение на закръглеността на дупката, размера, изправността, грубата хонираща повърхност и дори драскотина. Сега, прилагането на свръхтвърди абразиви, като синтетичен диамант и кубичен бор нитрид, е изключително усъвършенствана технология за хониране. Хонирането се използва не само като краен процес на обработка с високи изисквания за точност, но и като междинен процес за премахване на големи граници. Хонирането е ефективен и висококачествен метод на обработка.


SHEW-E STEEL осигурява изтеглени DOM и CDS тръби с надвиснат дорник, при които повърхността се освобождава от напрежение и се отгрява, а повърхността завършва обикновено подредени 10-20 микро-инча. Ако търсите високо прецизни тръби за хониране , моля, не се колебайте да се свържете с нас на info@shew-esteelpipe.com