Как можете да разберете разликата между степен 5 Титанова сплав и 316 SS?

Как може да кажете разликата между титанова сплав от 5 клас и 316 SS?

 

grade 5 titanium alloy pipe.jpg


Сплави от титан и аустенитна неръждаема стомана са най-често използваните легирани стомани. Титанов клас 5 е добре позната метална субстанция поради високото си съотношение на якост към теглото. Има много приложения в космическата индустрия. 316 Неръждаемата стомана е известна със своята корозионна устойчивост, която липсва при други стоманени форми. Каква е разликата между Titanium Gr.5 и неръждаема стомана 316?


1. Gr.5 титан е 40% по-лек от 316 неръждаема стомана, но по-твърд и по-силен.

Титан от 5 степен има по-добро съотношение на якост към плътност в сравнение с 316 неръждаема стомана. Съдбата на Gr.5 титан е 4,51 и е много по-хипоалергенна от 316 SS и също има много по-ниска топлопроводимост. Най-често използваната сплав на титана (6al4v) е значително по-силна от стоманата 316SS.


2. Gr.5 титанът не е магнитен и антикорозивен в сравнение с 316.

Титанът е нестабилен метал в термичен вид и не е магнитен. Когато е изложен на въздух, той образува слой титанов оксид върху открити повърхности, които, за разлика от железни оксиди, прилепват здраво към метала и го предпазват от различни неща, включително повечето органични киселини, хлоридни разтвори и разредени сярна и солна киселина. Можете да различите разликата по химичен метод. Накарайте няколко капки азотна киселина на повърхността на тръбата. Неръждаемата стомана реагира силно, но титаниевата тръба не.

316 Неръждаемата стомана е магнитна понякога и тя все още ще се корозира, особено в солеви среди, производствени среди и среди, където тя може да влезе в контакт с други желязо или стомана и така нататък.


3. Гр.5 Титанът също се счита за трудно машинен от 316.

Титанът е изключително реактивен дори и при химични условия при повишени температури. макар и под точката на топене. Той държи силата си при по-високи температури от 316 SS, но при около 1600 градуса реагира с азот. Що се отнася до трудностите при производството, тръбата за титаниева сплав Gr.5 обикновено е механично полиране или смилане, което прави повърхността на тръбата от титанова сплав сребристосив цвят или тъмно сив цвят и само една шепа висококачествена титанова сплав се нуждае частично огледално полиране.


4. Gr.5 сплав Ti е широко приложение в космическата индустрия.

Едно основно приложение на сплав titan Gr.5 е в космическата индустрия. Тъй като е лек метал с висока якост, титанът се използва за производството на части от космически кораби, като двигатели, авиолинии и др. 316 SS тръба се използва предимно за производство на кухненски и медицински продукти.

 

Знаейки разликата, може да ви помогне да определите кой от вас е необходим за вашия проект. SHEW-E STEEL носи десетки чиста или сплавна титаниева тръба в някои степени. Посетете, обадете се или пишете ни за повече информация.