Китай технически изисквания на безшевни стоманени тръби за високо налягане, газови бутилки

1. стоманени материални изисквания

Материал – стомана за газ под високо налягане цилиндър е тип неостаряващи убити стомана, която е обикновено брадви от алкални отворена огнище пещта, електрическа пещ и кислород, разпенващ алкална конвертор, и някои видове стомана трябва да бъде прокат от претопени от електрошлаково или вакуум топене, основните са манганова стомана, хром молибденова стомана или друга легирана стомана, въглеродна стомана е рядко използвана. Търсенето на химикали състав е:

въглерод-манганова стомана: C≤0.40%,S≤0.030%,P≤0.035%,S+P≤0.060%.

Хром-молибденова стомана и друга легирана стомана: C≤0.40%,S≤0.035%,P≤0.030%,S+ P≤0. 055 %, други елементи са определени.

Химичен състав на изискванията на сплав стомана за специални ултра висока якост светлина газови бутилки са както следва: S≤0.010%,P≤0.015%,S+P≤0.020%. В допълнение съществуват строги изисквания за неметални включване и структура на ниско съдържание на стомана. Бяло петно, остатъчен свиване дупка, разделящ слой, включването шлака и други дефекти не са позволени в нискоенергийно тъкан.

 

2. физическа собственост изисквания

За да се гарантира безопасността на използването нависоко налягане кораби, висок сила и добив опън, както и висока разтегливост и въздействието издръжливост се изисква. Обикновените цилиндър с помощта на температурата на околната среда е -20 ~ 60 ℃, докато зоната за студено е -40 ~ 60 ℃; Бившият обикновено се третирани нормализиране или нормализиране + закаляване с въглероден манганова стомана цилиндър, последното обикновено е закаляване лечение с Cr - Mo стомана или друга легирана стомана цилиндър. Според стандарт GB5099-94 тези два вида стомана трябва да се направи - 20 ℃ и 50 ℃ V-образни ниска температура въздействие съответно тест след термична обработка. Неговото въздействие твърдостта, коефициент на изкълчване на опън и относително удължение трябва да достигне съответната зададената стойност. Безшевни стоманени тръби за заготовки, които тест резултати след топлинна обработка също трябва да отговарят на изискванията за указаната стойност.

 

3. процес и металографски контрол

Според изискванията на производителя на бутилки той е длъжен да направи изравняване или студено огъване тестове на Безшевна стоманена тръба, която се извършва съгласно стандарт GB13440. За стоманена тръба проби след нормализиране или нормализиране + закаляване размера на зърно (100 пъти) трябва да бъде по-голяма или равна на степен 6, лентови структурата трябва да бъде по-малка или равна на степен 3.0 и структурата на wechtenstein трябва да бъде по-малко или равно на клас 2.0.The микроструктура от закалена стоманена тръба проби трябва да бъде смекчена sorbite. В допълнение дълбочина на decarbonizing слой от епруветката тялото се изисква.

                      

4. тримерно точност

Дебелината на стената на бутилката е предназначена за минимална дебелина като международен стандарт ISO 4705, точка на Америка, DIN4664 на Германия и JISB 8230/8241 на Япония.  минимална стената дебелина изчисление се основават на провлачване. Минимална дебелина в GB5099 стандарт е променено на ISO4705 стандарт и изчислява провлачване. След като минимална дебелина е дадено, безшевни стоманени тръба за високо налягане Цилиндричен следва да гарантират, че на отклонението на дебелината на стената може да бъде по-малко от дебелината на минималните стената да отговарят на изискванията на дебелината на тялото на бутилката. При условията на минималната дебелина на стената е зададен, тънка стена е, толкова по-висока е точността на дебелината на стената, запалка тегло на цилиндъра е, колкото по-голям обем е, или съотношението тегло капацитет е по-слаб, толкова по-добре качеството на цилиндър е. Според изискванията на GB5099, безшевни стоманени тръба стената дебелина отклонение на средни и малки газ цилиндър тялото доставени от стоманена тръба фабрика е обикновено + 15 / -10 %. Отклонение на външния диаметър на доставенатаБезшевна стоманена тръбае обикновено D 1.25 %. Дебелина на стената и външен диаметър отклонение на голям обем газ цилиндър тръба се определя по споразумение между доставчика и доставчикът съгласно конкретни спецификации.

 

5. повърхностни качеството и инспекция

Качеството на повърхността на газовата бутилка засяга безопасността и естетиката на газовата бутилка директно. Така на вътрешната и външната повърхност на стоманената тръба трябва да бъде свободен от дефекти като пляскане, сгъване, сраствания, раздяла, подвижен и сгъваем, хлътва, и т.н., които трябва да бъдат премахнати. Дебелината на стената след отстраняване трябва да бъде по-голяма от отрицателно отклонение на дебелината на стената или дебелината на минималните стената, изисквани от дизайна. За да се гарантира качеството на целия раздел на тялото, тръба, безшевни стоманени тръби преди доставката подлежи ултразвукова инспекция съобразно GB 5777 стандарт и GB 8163 стандарт.