Китайският износ на стомана ще остане висок през 2017 г .: Доклад

Китайският износ на стомана ще остане висок през 2017 г. поради растящото потребление на вътрешния пазар и бавната рационализация на капацитета, посочи неотдавнашен доклад, предвиждащ износ на 100 милиона тона тази година.

Международната рейтингова агенция Fitch очаква очевидното китайско потребление на стомана да остане между 700 и 705 милиона тона тази година, което отразява забавянето на ръста на имотите, стабилният растеж на инфраструктурните инвестиции и благоприятната перспектива за консумация на китайски автомобили и уреди.

От друга страна, рационализирането на капацитета ще остане ключова тема в сектора, като целта е от 14 милиона до 27 милиона тона годишно до 2020 г. в стоманодобивната промишленост.

В резултат на това износът трябва да остане висок през 2017 г., тъй като китайските производители продължават да се възползват от обменния курс на юана и понижават цените на суровините, заключава докладът.

Прекомерно доставената стоманена тръба на Китай преживя години на понижаване на цените и спиране на завода, дължащо се на бавната икономика. Въпреки това, благодарение на възходящата тенденция на цените от началото на тази година, много стоманодобивни предприятия възобновяват производството

Ние сме специализирани в износа видове стоманени тръби и стоманени тръби повече от 20 години опит в света. Ако имате нужда от всякакви видове стоманени тръби, просто поща да ни с: info@shew-esteelpipe.com