316 от неръждаема стомана, тръби от неръждаема са наистина?

316 тръба от неръждаема стомана са наистина неръждаема?

Тръба от неръждаема стомана има способността на резистентност към атмосферното окисление, а именно, неръждаема; също така има способността на устойчивост на корозия в средата, съдържаща киселина, основа, сол корозия - устойчивост на корозия.

Но способността на неговата промяна устойчивост на корозия с химическия състав на самата стомана, като се използват условия и вид компонент на околната среда.

Като 304 стоманена тръба (GB06Cr19Ni10; BSEN 1.4301), има абсолютна добра устойчивост на корозия в суха, чиста атмосфера, но се прилага в крайбрежните райони, съдържаща голямо количество морска сол мъгла, скоро ще ръждяса, но 316 стоманена тръба (GB06Cr17Ni12Mo2; BSEN 1.4401) направи well.So, а не на всякакъв вид тръби от неръждаема стомана са от неръждаема и корозия при всякакви условия.

Технически, 316 тръба не трябва да rust.For силно окислени киселини (като азотна киселина), 316 тръби от неръждаема стомана е по-малко корозивни.

Главна шоу е:

1) междукристално корозия

Изложена до 427 ° С до 427 ° С температура, 316 може да причини хром карбид в зърнени гранични утайки, лесен за производство междукристална корозия в тази сурова среда

2) корозия стрес

В halogenized околната среда, аустенитна неръждаема стомана е податлива на корозионно cracking.Although 316 има някои от най-добре корозионно напукване под напрежение, това е по-лесно да бъдат засегнати.

За да се защитят 316 от ръждясване, предлагаме:

1) повърхностния слой на примесите трябва да бъде силно земята на разстояние, с полиране / полирането колело и паста, с помощта на серия от нови капаци полиране на колелата и повтарящи washdowns, връщайки се на високо лак на повърхността.

2) леки масла / WD40 т.н. ще защитават обща повърхност

3) клас 304 неръждаема стомана се препоръчва за вътрешните части и клас 316 неръждаема стомана или титан тръба се препоръчва за крайбрежни зони или други силно корозивен

защото 316 материали могат да са устойчиви на корозия в морска вода.

4) Изберете надежден производител, че химичният състав отговаря на националните и международните стандарти. Шу-E стоманена тръба е компания, специализирана в износа тръби от неръждаема стомана, като 304.304l, 316,316l и ect.we също така да предостави на клиентите си продукти, базирани на определен тяхната техническа requirements.please електронна поща на : info@shew-esteelpipe.com до Научете повече!