20CrMoTi азотни зъбни колела

Gear стомана е общ термин за стоманата, използвана за изработване на зъбни колела, като зъбни колела, промишлени съоръжения, медицински съоръжения (използвани за почистване на мозъчните кръвоносни съдове на пациенти с мозъчен инфаркт) и зъбни колела, използвани за хидравлични генератори. Този вид стомана обикновено предлага добра здравина, твърдост и здравина след термична обработка в съответствие с изискванията за употреба, или повърхността е устойчива на износване, а сърцевината има добра устойчивост и удар. Материалите за производство на зъбни колела обикновено са изработени от закалена стомана, закалена стомана, газована стомана, газирана и азотирана стомана.

gear steel bar

20CrMoTi стомана е тип нисковъглеродна легирана стомана, която широко се използва в предавки с добра здравина и здравина и по-висока закаляемост, за да отговори на изискванията за устойчивост на износване, устойчивост на корозия и висока якост на зъбната повърхност, като цяло се нуждаят от повърхностна обработка, такава като азотиране и предварително окисляване. Целта на окислителната обработка след азотиране е да образува плътен черен композитен втвърдяващ слой, доминиран от тетроксид на желязо, за да се подобри износоустойчивостта, корозионната устойчивост и самосмазването на стоманата.

Обикновената закалена конструкционна стомана като 42CrMo4 , 35CrMoV, 25Cr2MoV и други материали също може да бъде използвана за изработване на азотни съоръжения. 20CrMnTi зъбна стомана е обикновено в съответствие със стандартите на бившия съветски съюз в Китай според GB / T 3077, GB / T 5216-2014 и GB / T 33160-2016 (зъбни колела за производство на вятърна енергия). Таблицата по-долу показа под неговия химичен състав и механични свойства.

 

Химичен състав (GB / T 3077)

° С

си

Mn

Cr

Ti

0.17 ~ 0.23

0.17 ~ 0.37

0.80 ~ 1.10

1.00 ~ 1.30

0.04 ~ 0.10


Механично свойство (GB / T 3077)

20CrMnTi размер на пробата (mm)

15

Топлинна обработка (℃)

Първо гасене (охлаждане с масло)

880

Второ гасене (охлаждане с масло)

870

Закаляване (водно / въздушно охлаждане)

200

Физическо свойство

Якост на опън MPa

≥1080

Якост на добив MPa

≥850

Удължение след счупване%

≥10

Намаление на площ%

≥45

Работа по усвояване на въздействието J

≥55

Твърдост на доставката, HBS

≤217


За да отговори на изискванията за висока твърдост на зъбната повърхност и висока здравина на сърцевината, зъбната стомана обикновено използва нисковъглеродна стомана с 0,15% до 0,25% съдържание на въглерод, което е удобно за повърхностно карбуризиране или третиране на азотиране. Разполагаме с изобилие от нисковъглеродна легирана стомана под формата на плоча, тръба, тел и серпентини за продажба. Още приложение, свържете се с нас за подробности от нашия представител за обслужване на клиенти.